Мелатонин

Мелатонин
Редица научни изследвания са доказали, че мелатонинът оказва основна роля върху цикличните ритми в човешкото тяло. Той регулира цикълът „бодрост-сън” и спомага за по-бързата регенерация на клетките, които не са активни по време на сън. Смята се още, че мелатонин е един от най-мощните антиоксиданти, които са познати в съвременната медицина.
Освен, че спомага за регулирането на цикличните ритми в тялото, мелатонинът е основна защита на мозъка срещу т.нар. „свободни радикали”, които могат да нанесат непоправими щети, ако достигнат до пряк контакт с него. Другата важна функция, която изпълнява веществото мелатонин, е свързана с имунната система. Също така понижава холестеролът и намалява рисковете от развиването на някои видове рак.
Мелатонинът е изключително ценен от фармацевтичните компании. Той се използва за създаването на редица лекарства срещу безсъние, „самолетна болест” и други подобни болести, които са пряко свързани със сънят. Освен това се твърди, че приемът на мелатонин може да удължи живота ни. Изследване в Далас, е доказало, че мелатонинът забавя процеса на стареене и може да удължи живота с 20-25 %.
Спортистите прибягват до използването на мелатонин като хранителна добавка, за да си осигурят по-добро възстановяване и по-качествен сън. Приемът на мелатонин е различен за всеки човек. Затова спазвайте предписанията, които са дадени от производителят или се консултирайте със специалист.
Покажи:
Подредба:
Haya labs melatonin 1 mg мелатонин за здрав и спокоен сън
9.00 лв.
Haya labs melatonin 1 mg е продукт, който съдържа важният за съня хормон – мелатонин. Той се се..
9.00 лв.
Haya labs melatonin 3 mg хранителна добавка мелатонин
11.00 лв.
Haya labs melatonin 3 mg е продукт, който съдържа хормонът мелатонин. Той се произвежда от епифизата..
11.00 лв.
Haya labs sustained release melatonin (мелатонин) на цена 11 лв.
11.00 лв.
Haya labs sustained release melatonin е продукт, който съдържа естественият за организма хормон мела..
11.00 лв.
Natures bounty melatonin мелатонин за здрав сън
10.00 лв.
Мелатонин е хормон, произвеждан от епифизата, който регулира денонощния ритъм на тялото. Той се синт..
10.00 лв.
Промоция
Optimum nutrition melatonin 3 mg (Мелатонин)
17.00 лв.13.00 лв.
Optimum nutrition melatonin 3 mg  е продукт, който съдържа високоефективна формула за борба с б..
17.00 лв.13.00 лв.