Метилсулфонилметан (MSM)

Метилсулфонилметан (MSM)
В широката обществено това вещество е познато като добавка, която се използва, когато имаме проблеми със ставите. Малцина са хората, които приемат метилсулфонилметан, като отделна хранителна добавка. В повечето от случаите приемаме метилсулфонилметан в комплексна формула с други важни за тялото съставки, като глюкозамин и хондроитин.
Метилсулфонилметан е органично сярно съединение, което няма цвят и мирис и лесно се разтваря във вода. Това пък от своя страна улеснява неговото усвояване от организма и не причинява сериозни стомашни проблеми. Метилулфонилметанът е познат още като „органична сяра”. Той се съдържа в тялото на всеки човек и може да се набави от храната, която консумираме или като хранителна добавка. Най-голямо съдържание на тази съставка има в прясното мляко. Солидни количества от нея има още в зеленчуците, месото и храните, които са богати на колаген.
Направените изследвания доказват, че МСМ влияе положително върху метаболизма и серните съединения в него. Също така се твърди, че приемът на органична сяра спомага за по-бързото възстановяване от спортни травми на ставите, мускулите и сухожилията. Някои лекари дори препоръчват неговият прием като превенция срещу крампи и схващания.
Специалистите препоръчват на ден да се приема между 1500-10 000мг в зависимост от телосложението на човека. Приемът трябва да е разделен на 2-3 пъти през целия ден, за да се избегне раздразнението на стомаха. 
Покажи:
Подредба:
NOW Glucosamine & MSM 60 caps (Глюкозамин и МСМ)
27.00 лв.
NOW Glucosamine & MSM е продукт, който подпомага здравето на ставите и хрущялите. Глукозаминът в..
27.00 лв.
Глюкозамин и хондроитин с мсм на цена 36 лв.
36.00 лв.
Glucosamine/Chondroitin/MSM е продукт, който съдържа всички важни вещества за поддържане здраве..
36.00 лв.