Мукуна

Мукуна
Тази индийска билка влиза в състава на много хранителни добавки, които имат за цел да повишат силата и мускулната маса на употребяващият ги. Благодарение на високото ниво на L-Допа, мукуна стимулира производството на растежен хормон и тестостерон в тялото по естествен начин. Доказано е, че мукуна спомага за по-добрият сън и нощното възстановяване.
Мукуна е билка, която е позната от стотици години на аюрведическата медицина. Нарича се още „кадаифен боб” и се среща в някои части на Африка, Индия и Карибските острови. Това растение представлява пълзящ храст, който може да достигне над 10 метра височина. Бобовите зърна на мукуна са богати на белтъчини. Около 30-35 % от хранителният им състав е чист протеин, а 40 % са фибри. Индийската билка е високо ценена от спортистите обаче, поради друга причина – високото съдържание на L-Допа. Един екстракт мукуна съдържа от 5 до 20 % от феноловият компонент.
Препоръчителният прием на екстракт Mucuna pruriens е между 100 и 800мг дневно. Трябва да се съобразите с процентното количество на Л-Допа в него, което обикновено е между 5 и 25 %. При всички положения обаче, се съобразявайте с предписанията, които е поставил производителя, а при необходимост може да се консултирате и с лекар. Някои специалисти препоръчват в началото да се започне с половината от препоръчителната доза, за да се установи толеранс към него.
Покажи:
Подредба:
NOW DOPA Mucuna 90 vcaps (L-допа)
47.00 лв.
NOW DOPA Mucuna е продукт, който съдържа екстракт от семената на растението Кадифе. Той е най-богати..
47.00 лв.
Промоция
Usp labs test powder 240g
125.00 лв.96.00 лв.
Usp labs test powder 240g е продукт, който съдържа D-аспарагинова киселина. Тя има голямо значение з..
125.00 лв.96.00 лв.