Червена боровинка

Червена боровинка
Полезните свойства на червена боровинка са известни още от далечни времена. Тя е много богата на витамин Ц, фибри, минерали, микроелементи, флаваноиди, есенциални мастни киселини и картеноиди. Една от основните функции на вкусния плод е профилактиката и лечението на заболяванията на пикочните пътища. Плодовете са особено ефективни при камъни в бъбреците, цистит, подагра и ревматизъм. Сок от червена боровинка успешно се бори с инфекциите на горните дихателни пътища. Приемът му повишава имунитета и помага на тялото да се предпази от вирусни инфекции през зимата.
Съдържащата се бензоена киселина в боровинките е мощен антисептик и е много полезна за чревната флора. Редовният прием на червена боровинка укрепва стомашно – чревния тракт и помага за по – бързо заздравяване на възпаленията и дисбектериозата, които често настъпват при неправилно хранене, преумора и стрес. Плодовете на червената боровинка са и силен антиоксидант, те предпазват клетките от вредното действие на свободните радикали. Използват се за предотвратяване на инсулт, инфаркт, някои видове рак.
Редовният прием на червена боровинка под формата на хранителна добавка предпазва от диабет като регулира нивата на кръвната захар, подобрява състоянието на черния дроб, подпомага лечението на колит, язва, артрит, кожни екземи. Полезното растение понижава лошия холестерол и намалява високото кръвно налягане. Сокът от червена боровинка цена е истински природен еликсир за здраве, младост и дълголетие. 
Няма добавени продукти в тази категория.