Магнезий (Magnesium) таблетки и течен

Магнезий (Magnesium) таблетки и течен
Магнезий е един от трите най-важни кофактори в човешкото тяло. Той изпълнява изключително важна функция в организма на човека. Взима участие в над 300 ензимни реакции и участва в производството на аденозин трифосфат, който пък е основната единица за енергия на клетките.
Храни богати намагнезий са зеленчуците. Трябва да отбележим обаче, че зърнените храни, ядките и семената са най-богатите източници на това вещество. За съжаление обаче, след термичната им обработка нивата на магнезий спадат драстично, а в някои от тях дори изчезват. Поради тази причина, се наблюдава магнезиев дефицит при все повече хора. За щастие обаче, рядко се появяват здравословни проблеми, които са предизвикани от липсата на магнезий цена в организма.
Възможните проблеми, които могат да се появят следствие на магнезиев дефицит са гадене, повръщане, умора, промяна в настроението, мускулни крампи, вкочаненост и други. Причината за това е изцяло в самите нас и по-специално в храната, с която се храним. В менюто на над 90 процента от хората по света липсват храни, които са богати на магнезий. Освен това начинът, по който ги употребяваме, е грешен и не може да ни осигури необходимото количество от това вещество.
Доказано е, че магнезият оказва положителен ефект върху понижаването на кръвното налягане; спомага за по-бързото възстановяване от спортни травми; намалява риска от сърдечни заболявания и ред други полезни свойства.
Препоръчителният прием на магнезий е 350мг за хора над 9-годишна възраст. При повишена физическа активност, е желателно да се приемат по-големи дози – от 800 до 1600 милиграма. Завишеният прием не трябва да продължава повече от 2-3 месеца и се препоръчва само на хора, които се подлагат на сериозни физически натоварвания всеки ден.
Покажи:
Подредба:
Промоция
Silver nutrition magnesium liquid 500 ml Течен калций хранителна добавка
20.00 лв.18.00 лв.
Търсите продукт, който да усвоявате течно? Нуждаете се от магнезий? Вашият продукт най-вероятно е Si..
20.00 лв.18.00 лв.
Silver nutrition magnesium liquid течен магнезий хранителна добавка
24.00 лв.
Имате недостиг на магнезий? Търсите продукт, който ще ви осигури нужните количества от това вещество..
24.00 лв.