GNC

GNC
General Nutrition Corporation (GNC) е създадена в Питсбърг, Пенсилвания.  Търговското предприятие се фокусира върху продажбата на дребно на продукти, свързани със здравето и храненето, включително витамини, хранителни добавки, минерали, билки, спортна храна, диета и енергийни продукти.
 През 1935 г. Дейвид Шакериън отваря малък магазин за здравословни храни в центъра на Питсбърг. Той е направил само $ 35 оборот в първия си ден, но е бил в състояние да отвори втори магазин в рамките на шест месеца. Една година по-късно река Охайо наводнява Питсбърг и двата му магазина са  заличени. Той бързо възстановява щетите и отваря още пет през 1941 г. Компанията официално е регистрирана като корпорация на 1-ви септември, 1936 и Шакириън мести бизнеса си с поръчки по пощата през Втората световна война. По време на манията за здравословни храни през 1960, Шакириън разширява веригата си извън Питсбърг за първи път, и в този процес променя името си на General Nutrition Center. Той продължава да поддържа веригата до смъртта си през 1984 г. Shakarian взе GNC обществеността.
 Продуктите в магазините GNC обикновено са запаси от широка гама за загуба на тегло, културизъм, хранителни добавки, витамини, естествени средства, както и здравни и козметични продукти. Магазините също продават книги и списания  за здраве и фитнес.
GNC има повече от 6000 магазина в САЩ, включително 1,100 локации на складове и в 49 други страни. В допълнение, GNC LiveWell в момента разполага с 41 Магазини, разположени в Бризбейн, Сидни, Мелбърн и в Австралия.
Няма добавени продукти в тази категория.