Рибено масло от сьомга

Рибено масло от сьомга
Основната причина, поради която много хора приемат  рибено масло от сьомга под формата на капсули или чрез хранителни добавки, е наличието на омега-3 мастни киселини в състава им. Доказано е обаче, че маслото от сьомга има много други приложения, които могат да окажат благоприятно въздействие върху здравето на човека.
Приемът на масло от сьомга ще държи „под контрол” нивата на холестерол в организма ви. Освен това се твърди, че тази хранителна добавка понижава значително риска от инфаркт. Другата съществена полза, поради която специалистите препоръчват да се приема сьомговото масло е предотвратяването на развитието на рак на простата или на гърдата. Също така подобрява паметта, концентрацията и има тонизиращ ефект върху тялото.
Спортистите пък се възползват от богатото количество и разнообразие от аминокиселини, които се съдържат в рибеното масло от сьомга. Именно поради тази причина то се съдържа в състава на много от хранителните добавки, които се предлагат на пазара за начинаещи, напреднали и професионални бодибилдъри. Освен това трябва да отбележим, че рибеното масло оказва положителен ефект върху ставите и намалява износването им.
Препоръчителният прием на масло от сьомга е различен за всеки човек.  Поради тази причина спазвайте предписанията на етикета или се консултирайте със специалист, преди да започнете да го употребявате.
Няма добавени продукти в тази категория.